REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 20 Αυγούστου 2010

Το Ιράν δεν θα διαθέτει πυρηνικά για ακόμη ένα χρόνο διαβεβαιώνουν οι ΗΠΑ

Το Ιράν δεν θα διαθέτει πυρηνικά για ακόμη ένα χρόνο διαβεβαιώνουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν το Ισραήλ ότι το Ιράν χρειάζεται ακόμη ένα χρόνο ή και λίγο περισσότερο προτού κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, γεγονός που αφήνει το περιθώριο στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ για να αντιδράσουν ανάλογα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.
“Πιστεύουμε ότι έχουν περίπου ένα χρόνο στην καλύτερη περίπτωση” δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Γκάρι Σαμόρε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρόκειται για τον ελάχιστο χρόνο που χρειάζεται το Ιράν για να κατασκευάσει ένα πυρηνικό όπλο βάσει των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του και την ικανότητάς του να μετατρέπει τα αποθέματα ουρανίου χαμηλού εμπλουτισμού σε οπλικά συστήματα.

Ο Γκάρι Σαμόρε υποστήριξε πως οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι διεθνείς επιθεωρητές θα εντοπίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες κάθε ιρανική δράση σε αυτόν τον τομέα, δίνοντας με τον τρόπο αυτό στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ αρκετό χρόνο για να αντιδράσουν.

Το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας σημειώνει ότι η επιβράδυνση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν είναι δυνατό να οφείλεται στον κακό σχεδιασμό των φυγοκεντρωτών, σε δυσκολίες απόκτησης των υλικών ή στην ενίσχυση των προσπαθειών των χωρών της Δύσης να εμποδίσουν το πυρηνικό πρόγραμμα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube