REAL TIME |

Weather Icon
Αφρική , Πυρηνικά Όπλα 23 Αυγούστου 2010

Ο πυρηνικός αντιδραστήρας του Σουδάν θα είναι έτοιμος έως το 2020

Το Σουδάν σκοπεύει να κατασκευάσει τον πρώτο του πυρηνικό αντιδραστήρα καθώς και την πρώτη μονάδα παραγωγής ατομικής ενέργειας για ειρηνική χρήση έως το 2020, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Suna.
Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Αχμέντ Χασάν Αλ Ταγιέμπ, γενικό διευθυντή της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του Σουδάν, η κυβέρνηση της χώρας του έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό αυτού του έργου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.
Μια επιτροπή της ΑIEA, της οποίας το Σουδάν είναι μέλος από το 1958, αναμένεται να μεταβεί στην πρωτεύουσα Χαρτούμ έως τα τέλη της εβδομάδας.
Το Σουδάν, η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Αφρικής, είναι πλούσια σε υδρογονάνθρακες.
Η παραγωγή πετρελαίου ανέρχεται σε 470.000 βαρέλια την ημέρα, παρά την πολιτική αστάθεια και τις αμερικανικές κυρώσεις, σε ισχύ από το 1997.
Το Σουδάν έχει επίσης κατασκευάσει υδροηλεκτρικά φράγματα στον Νείλο ποταμό για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι, όμως, που “δεν εμποδίζει” το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας να μην έχει πρόσβαση σε νερό και να στερείται της τακτικής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο.
ΕΝΕΤ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube