Γενικά θέματα 28 Ιουλίου 2010

Γάλλος διπλωμάτης τίθεται επικεφαλής της «ευρωπαϊκής CIA»

Γάλλος διπλωμάτης τίθεται επικεφαλής της «ευρωπαϊκής CIA»

Βρυξέλλες, Βέλγιο.Ο Γάλλος διπλωμάτης Πατρίς Μπεργκαμινί θα είναι ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ρόλο την ανταλλαγή ευαίσθητων πληροφοριών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο 40χρονος Μπεργκαμινί είναι στενός συνεργάτης της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον και διπλωμάτης ειδικευμένος σε θέματα άμυνας και ασφάλειας. Πριν ενταχθεί στην ομάδα των συνεργατών της Άστον διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του Χαβιέρ Σολάνα.

Η τοποθέτησή του ως επικεφαλής στο «Ενιαίο Κέντρο για την Κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», όπως επίσημα ονομάζεται η υπηρεσία, αποφασίστηκε από την Κάθριν Άστον καθώς η υπηρεσία ελέγχου των διαβαθμισμένων πληροφοριών υπάγεται στη νέα διπλωματική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως εκτιμούν αναλυτές πρόκειται για ένα αποό τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία μίας ευρωπαϊκής CIA.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube