Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Ιουλίου 2010

Βενεζουέλα: Σε κατάσταση ετοιμότητας ο στρατός με εντολή του Τσάβες

Ο στρατός της Βενεζουέλας βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας στα σύνορα της χώρας με την Κολομβία και είναι έτοιμος να υπακούσει στις διαταγές του προέδρου Ούγκο Τσάβες, που έθεσε χθες τα στρατεύματα της χώρας σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού αφού διέκοψε τις σχέσεις του με την Μπογκοτά, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμυνας.
«Οι δυνάμεις του εθνικού στρατού βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας και είναι έτοιμες να υπακούσουν τις διαταγές του προέδρου της δημοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Βενεζουέλας, στρατηγός Κάρλος Μάτα σε ανακοίνωσή του που διαβάστηκε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VTV. Ο Τσάβες είχε δηλώσει χθες ότι αποφάσισε να διακόψει όλες τις σχέσεις του με τη γειτονική Κολομβία και έθεσε τον στρατό του σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά τις κατηγορίες που είχε διατυπώσει η Μπογκοτά, ότι η Βενεζουέλα ανέχεται την παρουσία κολομβιανών ανταρτών στο έδαφός της. Εξάλλου, το Καράκας έδωσε χθες 72 ώρες στους κολομβιανούς πρεσβευτές να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ διέταξε και το κλείσιμο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στη Μπογκοτά, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαντούρο.

Από την πλευρά τους η ΗΠΑ δεν έχασε την ευκαιρία να στραφεί κατά του Τσάβες και της Βενεζουέλας. «Οι κατηγορίες της Μπογκοτά πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Η Βενεζουέλα οφείλει στην Κολομβία και τη διεθνή κοινότητα να διεξάγει μιας ολοκληρωμένη έρευνα για αυτές τις πληροφορίες και να δράσει ώστε να εμποδίσει τη χρήση του εδάφους της από τρομοκρατικές οργανώσεις», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Αgelioforos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube