REAL TIME |

Weather Icon

Διάλογο με την ΕΕ επιδιώκει η Χαμάς

Αξιωματούχοι της Χαμάς ζήτησαν το Σάββατο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αρχίσουν απευθείας διάλογο με το ισλαμιστικό κίνημα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ είχε εκφράσει την ετοιμότητα της χώρας του για τη διεξαγωγή άμεσου διαλόγου με τη Χαμάς, «αν η Γαλλία λάβει ένα επίσημο αίτημα από την Παλαιστινιακή Αρχή».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γαλλία δεν θα πρέπει να διστάσουν να έχουν άμεσο διάλογο με τη Χαμάς, στη βάση του άμεσου διαλόγου και όχι στη βάσει της συγκράτησης», υπογράμμισε ο Ισμαήλ Ραντουάν, στη Γάζα, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς που εδρεύει στη Γάζα.

Η Επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Αστον επισκέφθηκε τη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη εβδομάδα, αλλά δεν συνάντησε κανένα ηγέτη της Χαμάς, η οποία κατέλαβε την εξουσία στον θύλακο με τη βία το 2007.

«Η Χαμάς κρατά τις πόρτες της ανοιχτές για όποιον θέλει να έχει ένα διάλογο με το κίνημα», δήλωσε ο Ραντουάν προσθέτοντας ότι «η Χαμάς έχει πλέον μια κυβέρνηση και ένα κοινοβούλιο».

Ας σημειωθεί πως η Χαμάς συνεχίζει να αποκρούει τα αιτήματα του Κουαρτέτου (που αποτελείται από τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τη Ρωσία) να αναγνωρίσει το Ισραήλ και τις υπογραφείσες ενδιάμεσες ειρηνευτικές συνθήκες και να καταδικάσει τη βία.
http://www.ant1online.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube