Weather Icon

Απορρίφθηκε η προσφυγή των Όραμς κατά της Κύπρου απο το ΕΔΑΔ

Απορρίφθηκε η προσφυγή των Όραμς κατά της Κύπρου απο το ΕΔΑΔ

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) απέρριψε την προσφυγή του ζεύγους Όραμς εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι δεν έτυχε δίκαιης δίκης στην Κύπρο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης Αποστολίδη.

Το ζεύγος Όραμς σφετερίστηκε γη στην κατεχόμενη Λάπηθο του ελληνοκύπριου πρόσφυγα Μελέτη Αποστολίδη.

Βρετανικό Δικαστήριο, μετά και τη γνωμοδότηση του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, αποφάσισε ότι η απόφαση του Κυπριακού Δικαστηρίου, για επιστροφή της περιουσίας του Αποστολίδη, έχει εφαρμογή και στη Βρετανία.

Με βάση την απόφαση, αν δεν επιστραφεί στον Αποστολίδη το ακίνητο του, θα δημευτεί περιουσία των Όραμς στη Βρετανία.

Η απόφαση του ΕΔΑΔ έρχεται τρεις μήνες μετά την απόφαση του για την υπόθεση Δημόπουλου, κατά την οποία το Δικαστήριο είχε αναγνωρίσει δικαιώματα στους χρήστες των ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Αποστολίδη, Κωσταντή Καντούνα, το γεγονός ότι στους Οραμς δεν αναγνωρίστηκε κανένα δικαίωμα χρήσης, δημιουργεί θετικό προηγούμενο.

Αυτό που απομένει τώρα να διασαφηνιστεί, πρόσθεσε, είναι τα δικαιώματα χρήστη, στα οποία αναφέρθηκε το ΕΔΑΔ στην υπόθεση Δημόπουλου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube