Weather Icon

Ρατσιστές όλων των χωρών, ενωθείτε

Ρατσιστές όλων των χωρών, ενωθείτε

Ο ολλανδός ακροδεξιός Γκερτ Βίλντερς εγκαινιάζει αντιισλαμικό κίνημα σε Ευρώπη και Αμερική

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ Διεθνές κάλεσμα απευθύνει ο ακροδεξιός Γκερτ Βίλντερς προκειμένου να σχηματίσει μια δυτική συμμαχία που θα απαγορεύσει τη μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες. Ο ολλανδός βουλευτής και αρχηγός του Κόμματος της Ελευθερίας θα εγκαινιάσει το αντιισλαμικό κίνημα μέχρι το τέλος του χρόνου σε πέντε χώρες: ΗΠΑ, Καναδά, Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία.

«Το μήνυμα “Σταματήστε το Ισλάμ, υπερασπιστείτε την ελευθερία” είναι σημαντικό όχι μόνο για την Ολλανδία, αλλά και για ολόκληρο τον ελεύθερο δυτικό κόσμο» λέει. Το κίνημα θα ξεκινήσει ως φόρουμ πολιτών, αλλά ο εμπνευστής του ελπίζει ότι σύντομα θα εκλέξει βουλευτές στις χώρες αυτές ή θα επηρεάσει άλλα κόμματα.

Ο Αϊχάν Τοντσά, εκπρόσωπος των μουσουλμάνων της Ολλανδίας, εκφράζει την ανησυχία ότι το ρατσιστικό μήνυμα του Βίλντερς θα βρει ευήκοα ώτα στην Ευρώπη, όπου το αντιισλαμικό αίσθημα είναι σε άνοδο τα τελευταία χρόνια. «Οσο η οικονομία βρίσκεται σε άσχημη κατάστασηπολύς κόσμος θα χρειάζεται ένα εξιλαστήριο θύμα. Αυτή τη στιγμή στη Δυτική Ευρώπη είναι οι μουσουλμάνοι», λέει. Ο Τοντσά καλεί τους «καλοπροαίρετους Ευρωπαίους» να αντιταχθούν στο ξενοφοβικό κάλεσμα του Βίλντερς.

Ο ολλανδός βουλευτής, ο οποίος είναι γνωστός ως «ξανθός Μότσαρτ» λόγω της κόμης του, είναι ένας ικανός πολιτικός που έχει κερ δίσει βραβεία για τις ικανότητές του στον δημόσιο διάλογο. Αυτό όμως που τον έκανε γνωστό πρώτα σε τοπικό και ύστερα σε διεθνές επίπεδο είναι η έντονη αντιισλαμική ρητορική του, η οποία του έχει κοστίσει μία καταδίκη στην Ολλανδία για παραβίαση του νόμου που απαγορεύει την προτροπή στη βία και στο μίσος. Προς στιγμήν του είχε απαγορευτεί και η είσοδος στη Βρετανία για τον ίδιο λόγο.

Σε συνέντευξή του προς το Αssociated Ρress, ο Βίλντερς δηλώνει την πρόθεσή του να τοποθετήσει πολιτικά τη διεθνή συμμαχία ανάμεσα στα παραδοσιακά συντηρητικά κόμματα και τα ακροδεξιά. Αποκαλεί το Ισλάμ «φασιστική θρησκεία» και κατηγορεί το Κοράνι ότι υποδαυλίζει την τρομοκρατία. Τον περασμένο μήνα κατάφερε να οδηγήσει το κόμμα του στη μεγαλύτερη εκλογική του επιτυχία στην Ολλανδία: αύξησε τις έδρες του από εννέα σε 24 στη Βουλή των 150 εδρών. Λαμβάνει πολλές απειλές κατά της ζωής του και έχει 24ωρη φύλαξη από αστυνομικούς.

«Αντιμετωπίζω τον αγώνα υπέρ της ελευθερίας και εναντίον της ισλαμοποίησης ως ένα παγκόσμιο φαινόμενο και πρόβλημα προς επίλυση» λέει. Αρνείται όμως να δώσει πληροφορίες για το ποιοι θα είναι οι συνιδρυτές της Διεθνούς Συμμαχίας του Γκερτ Βίλντερς για την Ελευθερία στις άλλες πέντε χώρες. Το μόνο που αποκαλύπτει είναι ότι θα ταξιδέψει ο ίδιος στις χώρες αυτές για να εκφωνήσει ομιλίες και να προσελκύσει υποστηρικτές στο αντιισλαμικό κίνημα.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube