Γενικά θέματα 23 Ιουλίου 2010

Έτσι επέλεγαν τους ΛΟΚ

Έτσι επέλεγαν τους ΛΟΚ

Με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με την παρουσία του προέδρου του ΔΗΣΥ σε εκδήλωση τιμής ΛΟΚατζή που σκοτώθηκε κατά την επίθεση εναντίον του Προεδρικού στις 15 Ιουλίου, ο Ν.Π. της 55 Β καταθέτει μια δική του μαρτυρία.

Ήμουν ένας εξ αυτών που, όταν ο εξ Ελλάδος χουντικός αξιωματικός των ΛΟΚ που ξελαρυγγίστηκε το καλοκαίρι του 1973 στο ΚΕΝ Πάφου, επιμένοντας ότι «οι… γκόμενες πέφτουν από τα μπαλκόνια στη θέα του πράσινου μπερέ», αρνηθήκαμε στα κελεύσματα του να υπηρετήσουμε στα ΛΟΚ.

Νευριασμένος από την πενιχρή ανταπόκριση, μάζεψε όσους είμαστε ψηλοί και μας οδήγησε τροχάδην στη βόρεια γωνιά του ΚΕΝ, όπου κατεγράφησαν τα ονόματα και το ΑΣΜ μας. Ακολούθως, ο κατάλογος εστάλη στο Διοικητήριο με τον αγγελιαφόρο του ΚΕΝ, Μ.Μ. από την Τσάδα. Ακραιφνής κι αυτός, υποστηρικτής της ΕΟΚΑ Β και της χούντας που σύγχυζε τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη με τον Γρίβα…

Μέχρι την επιστροφή του αγγελιαφόρου, ο χουντικός αξιωματικός προφανώς για να μας εντυπωσιάσει και να μας δείξει λίγο από την σκληρή εκπαίδευση που μας ανέμενε στα ΛΟΚ, έβαλε δυο στρατιώτες να σταθούν αντιμέτωποι και τους ανάγκασε να χαστουκίζει και να εξυβρίζει ο ένας τον άλλον σε σημείο που και οι δύο έγιναν έξαλλοι και ήλθαν στα μαχαίρια! Με την επιστροφή του, ο Μ.Μ. ,ενεχείρισε τον κατάλογο στον χουντικό αξιωματικό ο οποίος κι ανέγνωσε τα ονόματα όσων από μας θεωρηθήκαμε ανίκανοι για τα ΛΟΚ. Προφανώς, στο Διοικητήριο προέβησαν σε ενδελεχή διερεύνηση του ύψους μας και μας βρήκαν… κοντούς!

Εμείς, που δεν κριθήκαμε ικανοί να φορέσουμε το πράσινο μπερέ και μείναμε με την απορία από ποιο ύψος θα έπεφταν οι γκόμενες, είχαμε λίγες μέρες νωρίτερα, αναγράψει κάτω από τα τζόκεϊ μας το ακρωνύμιο ΑΚΜ: Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος, που προκάλεσε αναστάτωση στη γελοίαεκείνη ηγεσία του ΚΕΝ Πάφου (αντισυνταγματάρχης Κατερινάκης, ο λοχαγός του Β’ Γραφείου Παλιούρας κ.ά.).

Μας ανάγκασαν να το σβήσουμε … με ττελάκι που πλένουν οι νοικοκυρές τα πιάτα! Στον κατάλογο για τα ΛΟΚ έμειναν οι σίγουροι, οι δοκιμασμένοι, οι φανατικοί και οι δικοί τους! Οι περισσότεροι προέρχονταν από οικογένειες που ήταν φανατικοί αντιμακαριακοί και υποστηρικτές του Γρίβα, της ΕΟΚΑ Β και της χούντας. Αυτά, για να μην ξεχνούμε…
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube