REAL TIME |

Weather Icon
Ισραήλ , Λίβανος 20 Ιουλίου 2010

Το Ισραήλ θα δράσει εναντίον της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ θα δράσει εναντίον της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να δράσει σε περίπτωση που χρειαστεί κατά του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ στο Λίβανο, ακόμη και σε κατοικημένη περιοχή, δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού Γκάμπι Ασκενάζι προσθέτοντας ωστόσο ότι επί του παρόντος η κατάσταση είναι “ήρεμη”.

“Η Χεζμπολάχ ενισχύεται στις κατοικημένες περιοχές (του νοτίου Λιβάνου) όπου η δύναμη του ΟΗΕ στο Λίβανο δεν μπορεί να ανακαλύψει τα όπλα, και αν χρειαστεί, θα δράσουμε στις περιοχές αυτές”, δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο στρατηγός Ασκενάζι από τη Ρώμη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

“Επί του παρόντος η κατάσταση είναι ήρεμη αλλά παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι γα κάθε ενδεχόμενο”, πρόσθεσε. Οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού κατηγόρησαν πρόσφατα τη Χεζμπολάχ ότι έχει αποθηκευμένες 40.000 ρουκέτες μέσα σε χωριά του νοτίου Λιβάνου μετά τον πόλεμο του 2006 και ότι με βίντεο και αεροφωτογραφίες μπορούν να το πιστοποιήσουν. Τα ντοκουμέντα αυτά αποχαρακτηρίστηκαν με αφορμή την 4η επέτειο της ισραηλινής επίθεσης στο Λίβανο εναντίον του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ, μετά την απαγωγή δύο ισραηλινών στρατιωτών στις 12 Ιουλίου του 2006.

Η σύγκρουση διήρκησε 34 ημέρες και στοίχισε τη ζωή 1.200 ανθρώπων, κυρίως αμάχων από λιβανικής πλευράς και 160 στην πλειοψηφία τους στρατιωτών, από ισραηλινής πλευράς. Στη διάρκεια της σύγκρουσης, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε τουλάχιστον 4.000 ρουκέτες εναντίον του βορείου Ισραήλ. Το Νοέμβριο το εβραϊκό κράτος αναμένεται να αναπτύξει το νέο του σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας για να αποκρούει απειλές για ρίψεις ρουκετών από τη Γάζα και το Λίβανο, ανακοίνωσε το βράδυ χθες Δευτέρα το ισραηλινό υπουργείο ‘Αμυνας.ΕΞΠΡΕΣΣ

Ισραήλ: Τον Νοέμβριο το αντιπυραυλικό σύστημα
Το Ισραήλ μετά τον Νοέμβριο θα έχει εγκαταστήσει κι αναπτύξει ένα αντιπυραυλικό σύστημα, ικανό να προφυλάσσει το εβραϊκό κράτος από τις ρίψεις ρουκετών και πυραύλων από το νότιο Λίβανο και την Λωρίδα της Γάζας, βεβαίωσε το υπουργείο Αμυνας του Ισραήλ σήμερα.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το νέο αντιπυραυλικό σύστημα θα συνεισφέρει στο σύστημα της αντιαεροπορικής άμυνας, «από κοινού με την πολεμική αεροπορία και τα υπόλοιπα αντιαεροπορικά συστήματα, ώστε να εξουδετερώνονται οι επιθέσεις της Χαμάς από την Λωρίδα της Γάζας και της Χεζμπολάχ από τον νότιο Λίβανο».

Σ έναν πρώτο χρόνο θα εγκατασταθούν ήδη το φθινόπωρο δύο συστοιχίες του νέου συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ θα ακολουθήσει η εγκατάσταση κι άλλων συστοιχιών του, όπως αναφέρεται στην ίδια ισραηλινή ανακοίνωση.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube