Weather Icon
Γενικά θέματα 13 Ιουλίου 2010

Σε γραφείο ιρανικών συμφερόντων στην Ουάσινγκτον ο Σαχράμ Αμιρί

Σε γραφείο ιρανικών συμφερόντων στην Ουάσινγκτον ο Σαχράμ Αμιρί

Ο ιρανός πυρηνικός φυσικός Σαχράμ Αμιρί, ο οποίος σύμφωνα με την Τεχεράνη απήχθη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στη Σαουδική Αραβία και οδηγήθηκε στις ΗΠΑ, κατέφυγε σε γραφείο ιρανικών συμφερόντων στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

«Ο Σαχράμ Αμιρί…που απήχθη από Αμερικανούς κατέφυγε σε γραφείο ιρανικών συμφερόντων στην Ουάσινγκτον και ζήτησε να επιστρέψει αμέσως στο Ιράν», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Από την πλευρά του το ιρανικό ραδιόφωνο διευκρίνισε πως ο επιστήμονας κατέφυγε στην πακιστανική πρεσβεία της Ουάσινγκτον. «Πριν λίγες ώρες ο Σαχράμ Αμιρί ζήτησε καταφύγιο στο γραφείο ιρανικών συμφερόντων στην πρεσβεία του Πακιστάν στην Ουάσινγκτον, περιμένοντας να επιστρέψει στο Ιράν», μετέδωσε η ίδια πηγή.

Οι διπλωματικές σχέσεις Ιράν-ΗΠΑ διακόπηκαν μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979. Τα συμφέροντα του Ιράν στις Ηνωμένες Πολιτείες εκπροσωπούνται από την πρεσβεία του Πακιστάν.

Ο Σαχράμ Αμιρί εξαφανίστηκε τον Ιούνιο του 2009 στην Σαουδική Αραβία, όπου είχε πάει για προσκύνημα. Η Τεχεράνη ανακοίνωσε τότε ότι τον απήγαγαν Αμερικανοί με τη βοήθεια των σαουδαραβικών μυστικών υπηρεσιών.

Στα τέλη Μαρτίου, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε πως ο Αμιρί αυτομόλησε στις ΗΠΑ και συνεργάζεται με την CIA. Στις 7 Ιουνίου η κρατική ιρανική τηλεόραση πρόβαλε βίντεο στο οποίο ένας άντρας που παρουσιάστηκε ως ο πυρηνικός φυσικός τόνισε πως απήχθη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και κρατείται κοντά στην Τουσόν της Αριζόνα.
Antenna

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube