Weather Icon

Ψήφος εμπιστοσύνης από Γιούνκερ και Ρεν

Ψήφος εμπιστοσύνης από Γιούνκερ και Ρεν

Θετικά ήταν τα σχόλια του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του αρμόδιου Επιτρόπου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Ολι Ρεν σε ό,τι αφορά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας.

Λίγο μετά το τέλος των εργασιών της χθεσινής συνόδου των υπουργών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες, ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους υπερέβη κάθε προσδοκία, ενώ ο επίτροπος Όλι Ρεν επισήμανε ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και η εφαρμογή του μνημονίου εξελίσσονται πολύ ικανοποιητικά.

«Η υλοποίηση του προγράμματος έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας», υπογράμμισε ο κ. Γιούνκερ. Η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι πως το πρόγραμμα εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία και καταδεικνύει την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους, πρόσθεσε.

Νέα επίσκεψη κλιμακίου της τρόικας
Ως το τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη επίσκεψη στην Αθήνα εμπειρογνωμόνων της επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και με βάση τα πορίσματα από την επίσκεψη αυτή θα αποφασιστεί γύρω στο Σεπτέμβριο η παροχή της δεύτερης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.
NAYTEΜΠΟΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube