Weather Icon
Γενικά θέματα 9 Ιουλίου 2010

Συμφωνία Στρατηγικού Συνεταιρισμού Βρετανίας – Τουρκίας

Συμφωνία Στρατηγικού Συνεταιρισμού Βρετανίας – Τουρκίας

Σε συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Βρετανίας – Τουρκίας, οι δύο υπουργοί, Γουίλιαμ Χεγκ και Αχμέτ Νταβούτογλου, συνήψαν νέα συμφωνία «Στρατηγικού συνεταιρισμού» με σκοπό να ενισχύσουν τις καλές σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες όσο αφορά την εξωτερική πολιτική, την ασφάλεια, την άμυνα και το εμπόριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια συμφωνία είχε γίνει και στο παρελθόν, κάτι το οποίο προκάλεσε την αντίδραση της Λευκωσίας, λόγω του περιεχομένου της το οποίο επηρέαζε το κυπριακό.

Στη συνάντηση των δύο υπουργών συζητήθηκε επίσης τόσο η εξέλιξη του κυπριακού όσο και η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Ο κύριος Χεγκ σε δηλώσεις του είπε πως θα επισκεφθεί σύντομα την Τουρκία, για την οποία εξέφρασε τον θαυμασμό του αφού όπως είπε αντιπροσωπεύει τον συνδυασμό Ανατολής και Δύσης.Σημειώνεται επίσης πως ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας θα επισκεφθεί το Λονδίνο την ερχόμενη βδομάδα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, Μάρκος Κυπριανού, αναχωρεί σήμερα για το Λονδίνο για να συναντήσει τον κύριο Χεγκ, όπου θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Κύπρου.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube