Weather Icon
Γενικά θέματα 21 Ιουλίου 2010

Τουρκία: Σε εξέλιξη η προσπάθεια αναδιοργάνωσης των εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ

Foreign policy = a policy pursued by a nation in its dealings with other nations, designed to achieve national objectives.

Η Τουρκία προσπαθεί να οργανώσει ένα νέο μηχανισμό εμπορίου με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξαγωγικού Εμπορίου, Ζαφέρ Καγκλαγιάν στο Σικάγο. Ο Τούρκος υπουργός, επικεφαλής ομάδας Τούρκων επιχειρηματιών επισκέπτεται το Σικάγο (3η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ). Η Τουρκία ενδιαφέρεται άμεσα για την αύξηση των εξαγωγών των υφαντουργικών προϊόντων της, στις ΗΠΑ.

Οι τουρκικές εξαγωγές στην αγορά των ΗΠΑ, για τον τομέα αυτό, φτάνουν στα 270 εκατ. δολάρια ετησίως, έναντι π.χ. κινεζικών εξαγωγών 27 δισ. δολαρίων. Στο επίπεδο της εισαγωγής αμερικανικών προϊόντων, η Τουρκία τονίζει ότι αποτελεί την πύλη εισόδου των αμερικανικών επιχειρήσεων, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στον Καύκασο, αλλά και στην Ευρώπη.

Παράλληλα, η τουρκική κυβέρνηση θέλει να ενθαρρύνει την παραγωγή προϊόντων από αμερικανικές εταιρίες στην Τουρκία και στη συνέχεια, την εξαγωγή τους, στις ΗΠΑ.
express.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube