Weather Icon
πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 9 Ιουλίου 2010

Αντιδράσεις από ΠΓΔΜ για δηλώσεις Δρούτσα

Ανεύθυνη χαρακτηρίζει την δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Δ. Δρούτσα, περί ανάγκης αλλαγής στάσης από τη ΠΓΔΜ στο θέμα της ονομασίας, η κυβέρνηση της χώρας με σημερινή της ανακοίνωση.

Ο Δ. Δρούτσας με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό real fm ανέφερε πως η Ελλάδα στέλνει τρία μηνύματα στη διεθνή κοινότητα και πως ο κ. Γκρουέφσκι θα πρέπει να αλλάξει μυαλά.

” Το θέμα είναι ότι εάν αλλάξει μυαλά η απέναντι πλευρά και συγκεκριμένα ο κ. Γκρουέφσκι, τότε μπορούμε να πούμε ναι, προχωράμε. Και τότε υπάρχει προοπτική επίλυσης, το τονίζω όμως, πάντα μέσα στο πλαίσιο το οποίο εμείς έχουμε θέσει” δήλωσε.

Πρόσθεσε ακόμα πως “Κινητικότητα μπορεί να φαίνεται διότι ο κ. Γκρουέφσκι στέλνει κάποια δειλά μηνύματα ότι αντιλαμβάνεται πλέον ότι πρέπει ν’ αλλάξει στάση εάν θέλει να δει πραγματικό ευρωπαϊκό μέλλον για τη χώρα του. Και γι’ αυτό εμείς λέμε “περιμένουμε, εάν θέλεις με εποικοδομητικό τρόπο να συζητήσεις, εδώ είμαστε, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, να δούμε με σοβαρότητα το θέμα και να προχωρήσουμε”. Αυτή είναι η κατάσταση, πολύ απλά.”.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, με ανακοίνωσή της από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι , απάντησε ως εξής:

«Θεωρούμε τη δήλωση του κ. Δημήτρη Δρούτσα ως ανεύθυνη. Η δήλωση δεν συμβάλλει στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και γίνεται στο πλαίσιο εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης στην Ελλάδα. Ποιος τηρεί τις αρχές του και ποιος όχι, στη σχετική διαδικασία, θα φανεί σε βάθος χρόνου. Εμείς είμαστε συνεπείς στις αρχές μας και δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε σε λύση, η οποία θα επιφέρει ζημίες στα εθνικά και κρατικά μας συμφέροντα».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube