Weather Icon

Υποβαθμίζει το πρωτόκολλο για τους μετανάστες

Υποβαθμίζει το πρωτόκολλο για τους μετανάστες

Υποβαθμίζει η Ευρώπη το πρωτόκολλο επαναπροώθησης λαθρομεταναστών Ελλάδας Τουρκίας, σε “κοινή δήλωση”, σημειώνοντας ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ΕΕ – Τουρκίας για τη σύναψη ανάλογης συμφωνίας επαναπροώθησης, η οποία θα υπερισχύει και ουσιαστικά θα υποκαταστήσει το πρωτόκολλο.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του Συμβουλίου της Ευρ. Eνωσης σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το έγγραφο που υπέγραψαν τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα Παπανδρέου και Ερντογάν λαμβάνει τη μορφή διμερούς κοινής δήλωσης και δεν μπορεί κατά κανέναν τρόπο να υποκαταστήσει τη συμφωνία επανεισδοχής ΕΕ – Τουρκίας.

Ο κ. Χουντής σε δήλωσή του, με αφορμή και τις τουρκικές παρεμβάσεις σε περιοχές έρευνας και διάσωσης την περασμένη εβδομάδα, υποστηρίζει: “Η κατάσταση θυμίζει τις υποβαθμίσεις των οίκων αξιολόγησης πριν φτάσουμε στην επιτροπεία του ΔΝΤ.

Τελικά, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και η εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού – υπουργού Εξωτερικών παρουσιάζουν αντίστοιχες επιδόσεις που οδηγούν στο ψαλίδισμα και κυριαρχικών δικαιωμάτων”. Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας με αφορμή τη χθεσινή αποκάλυψη του “Εθνους” για το τρίτο περιστατικό παρέμβασης τουρκικής ακταιωρού κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης ιστιοφόρου, κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Λεονταρίδης. Ο γαλάζιος βουλευτής υποστηρίζει πως “έχει τεθεί σε εφαρμογή νέο τουρκικό σχέδιο αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στο Αιγαίο, που περιλαμβάνει και τον τομέα έρευνας και διάσωσης”.

Ιωάννα Ηλιάδη-ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube