Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Ιουλίου 2010

Πιέσεις Κλίντον για σχηματισμό κυβέρνησης στο Ιράκ

Πιέσεις Κλίντον για σχηματισμό κυβέρνησης στο Ιράκ

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι «χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους» στο ήδη καθυστερημένο σχηματισμό μιας κυβέρνησης στο Ιράκ.

«Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες από όλους όσους εμπλέκονται», δήλωσε η κ. Κλίντον στον ιρακινό ομόλογό της Χοσιγιάρ Ζεμπαρί. Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν «προτιμήσεις» αλλά δείχνουν «ένα αίσθημα επείγοντος».

Από την πλευρά του ο κ. Ζεμπαρί δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται το επείγον της κατάστασης αλλά εξέφρασε εμπιστοσύνη για την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης.

Η ιρακινή Βουλή επέκτεινε για δύο ακόμα εβδομάδες τις εργασίες της προκειμένου να δοθεί στα κόμματα επιπλέον χρόνος για να βρεθεί λύση στο σχηματισμό κυβέρνησης που εικάζεται ότι θα τερματίσει την πολιτική κρίση στη χώρα, ενώ από την πλευρά της η Ουάσινγκτον πολλαπλασίασε τις διπλωματικές της προσπάθειες προς τη Βαγδάτη για να διευκολύνει την ήδη περίπλοκη κατάσταση.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν όταν τα αμερικανικά στρατεύματα εγκαταλείψουν το ιρακινό έδαφος, την πρώτη Σεπτεμβρίου, να υπάρχει πίσω τους μια βελτιωμένη και σταθερή πολιτική κατάσταση, αφού η κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας παραμένει ασταθής.
ant1online.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube