Γενικά θέματα 21 Ιουλίου 2010

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας με τον ηγέτη της Χαμάς

Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας  με τον ηγέτη της Χαμάς

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου συναντήθηκε με το εξόριστο ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ στη Συρία , σύμφωνα με το πρακτορείο Ειδήσεων Ανατόλια.

Συζήτηθηκαν τρόποι για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των Παλαιστινιακών Οργανώσεων της Χαμάς και της Φατάχ παλαιστινιακές ομάδες , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια.Η συνάντηση έγινε κατά την διάρκεια μονοήμερης επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Δαμασκό για συνομιλίες με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ – Άσαντ.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί απειλή για την αύξηση της έντασης μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ σε μια εποχή που οι σχέσεις είναι ήδη τεταμένες .

Στην ιστοσελίδα της η Παλαιστινιακή Οργάνωση Χαμάς αναφέρει οτι ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε υποσχεθεί ότι η Τουρκία θα « συνεχίσει τις προσπάθειές της να άρει ” τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας”.

Η Τουρκία έχει καταστήσει σαφές ότι μια ειρηνευτική συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει και τη Χαμάς και έχει επίσης κάνει έκκληση πρός την Χαμάς να αποκηρύξει τη ένοπλη βία .

www.bbc.co.uk

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube