Weather Icon

Σε διαθεσιμότητα υπαρχιφύλακας του αστυνομικού τμήματος Κρυσταλλοπηγής

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, με εντολή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, υπαρχιφύλακας του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής για την είσοδο 16 Αλβανών λαθρομεταναστών στην ελληνική επικράτεια. Σε βάρος του, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καστοριάς άσκησε ποινική δίωξη για «κατάχρηση εξουσίας» και τον παρέπεμψε στην κύρια ανάκριση.

Ο υπαρχιφύλακας συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ενώ εκτελούσε καθήκοντα ελεγκτή-σφραγιστή στο σημείο εισόδου της Κρυσταλλοπηγής, δεν πραγματοποίησε, ως όφειλε, λεπτομερή έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων σε επιβάτες λεωφορείου, για την διαπίστωση παραποίησης ή πλαστότητας. Το αποτέλεσμα ήταν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα , 16 Αλβανοί υπήκοοι με πλαστά έγγραφα.

Σε έλεγχο, που διενεργήθηκε στο συγκεκριμένο λεωφορείο στο 15ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Κρυσταλλοπηγής – Καστοριάς, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι δεκαέξι, από τους σαράντα οκτώ συνολικά επιβάτες, κατείχαν διαβατήρια, τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου. Ορισμένοι από τους κατόχους, εξεταζόμενοι, κατέθεσαν ότι οι πλαστές σφραγίδες είχαν τοποθετηθεί στην Αλβανία. Επίσης, σε έναν από τους δεκαέξι είχε επιβληθεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, δύο κατείχαν και χρησιμοποίησαν κλεμμένες βεβαιώσεις και ένας κατείχε και χρησιμοποίησε βεβαίωση για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Για το θέμα διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση και κινήθηκε ήδη η διαδικασία για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο υπαρχιφύλακας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube