Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Ιουλίου 2010

Η ΒΡ δεν εφοδιάζει πλέον τα ιρανικά αεροσκάφη με καύσιμα

Η ΒΡ δεν εφοδιάζει πλέον τα ιρανικά αεροσκάφη με καύσιμα

Έπειτα από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Τεχεράνης
Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία ΒΡ δεν ανανέωσε το συμβόλαιο για την παροχή καυσίμων σε ιρανικές αεροπορικές εταιρείες, γεγονός που εξηγεί τη δυσκολία ανεφοδιασμού των αεροσκαφών τους, τονίζει η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ.

Το συμβόλαιο έληγε στα τέλη του Ιουνίου, τονίζει η εφημερίδα, παραθέτοντας το παράδειγμα ενός αεροσκάφους της Iran Air το οποίο αναγκάσθηκε να προσγειωθεί στη Βιέννη διότι είχαν αρνηθεί να το ανεφοδιάσουν με καύσιμα στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.

«Δεν αναφερόμαστε στα επιμέρους συμβόλαια που συνάπτουμε μα κάθε αεροπορική εταιρεία. Όμως εμείς τηρούμε, σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμεθα, τους τοπικούς κανονισμούς που αφορούν τις κυρώσεις», τονίζει η ΒΡ στους ΦΤΝτ, που σημειώνουν ότι οι πρόσφατες κυρώσεις που αποφάσισε ο ΟΗΕ κατά του Ιράν βάρυναν στην απόφαση της εταιρείας.

Από την πλευρά τους, η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total και η κουβεϊτιανή Q8 τονίζουν στην οικονομική εφημερίδα πως εξασφαλίζουν κανονικά τον ανεφοδιασμό των ιρανικών αεροπορικών εταιρειών.

Ιρανός αξιωματούχος τόνισε πως τα αεροδρόμια της Βρετανίας, της Γερμανίας και των Εμιράτων αρνούνται να ανεφοδιάσουν τα ιρανικά αεροσκάφη, μετά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις. Οι τρεις αυτές χώρες διέψευσαν ότι εφαρμόζουν αυτά τα μέτρα.

Πηγή του Ντουμπάι προσκείμενη στο θέμα, έκανε λόγο από την πλευρά της για ένα πρόβλημα με έναν «διεθνή προμηθευτή καυσίμων» σε πολλά αεροδρόμια του κόσμου, ο οποίος αρνήθηκε να ανεφοδιάσει ιρανικά αεροσκάφη.
SKAI.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube