REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , Γερμανία 15 Ιουλίου 2010

Σημαντική επίσκεψη Μέρκελ στη Ρωσία

Σημαντική επίσκεψη Μέρκελ στη Ρωσία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από αρκετά μέλη του υπουργικού της συμβουλίου, έφτασε την Τετάρτη στο Αικατερίνενμπουργκ των Ουραλίων για υψηλού επιπέδου συνομιλίες με τους Ρώσους ηγέτες.

Η Μέρκελ σε παρατηρήσεις πριν από τις συνομιλίες της με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι οι συναντήσεις αυτές γίνονται, καθώς και οι δύο πλευρές θέλουν να επιτύχουν μια στενή εταιρική σχέση.

«Οι γερμανορωσικές σχέσεις είναι πάρα πολύ καλές», δήλωσε κατά την άφιξη της, προσθέτοντας ότι οι αξιόπιστες και φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας.

Διαφορές μεταξύ της Γερμανίας και της Ρωσίας δεν αναμένονται στη συνομιλία αυτή, δήλωσε η Μέρκελ, αν και θα θέσει τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα με την πτήση της Μέρκελ προς τη Ρωσία, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε με άλλη πτήση μετέβη στη χώρα για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Μετά τις συνομιλίες στη Ρωσία, η Μέρκελ θα μεταβεί στην Κίνα, ενώ ο Βεστερβέλε θα ταξιδέψει στο Ουζμπεκιστάν.
ant1online.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube