Γενικά θέματα 28 Ιουλίου 2010

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας συμφώνησε να πληρώσει 6,5 εκατ . ευρώ για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας έχει συμφωνήσει να πληρώσει 6,5 εκατ. ευρώ ως συμμετοχή και λειτουργικά έξοδα στην εταιρεία κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Τύπου της Trans-Balkan Pipeline (TBP).

Τη δέσμευση ανέλαβε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών της βουλγαρικής κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον επικεφαλής της TBP Βλαντισλάφ Γεμελιάνοφ.

Η βουλγαρική πλευρά υπέδειξε επίσης τους υποψηφίους εκπροσώπους της στο εποπτικό συμβούλιο και τη διοίκηση της εταιρείας, καθώς και τον επικεφαλής του βουλγαρικού παραρτήματος της Trans-Balkan Pipeline, κινήσεις, που χαρακτηρίζονται από ρωσικές ενεργειακές πηγές, ως “πορεία εξομάλυνσης της βουλγαρικής συμμετοχής στο έργο”.
Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της “Τρανσνιέφτ” Μιχαήλ Μπάρκοφ είχε ανακοινώσει ότι η βουλγαρική πλευρά συμφώνησε να ξεπληρώσει χρέος 4,88 εκατ. ευρώ.

/www.ert3.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube