REAL TIME |

Γενικά θέματα 6 Ιουλίου 2010

Τουλάχιστον 4,2 δισ δολάρια βγήκαν παράνομα από το Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 4,2 δισ δολάρια βγήκαν παράνομα από το Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν από το Αφγανιστάν σε χώρες του εξωτερικού, περνώντας από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, τα τελευταία τριάμισι χρόνια, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Times επικαλούμενη μια επιστολή του Αφγανού υπουργού Οικονομικών, Ομάρ Ζαχιλουάλ, προς μια Αμερικανίδα βουλευτή.

Στις 28 Ιουνίου η Δημοκρατική βουλευτής Νίτα Λόουι μπλόκαρε τη χορήγηση 3,9 εκατομμυρίων δολαρίων ως βοήθεια προς το Αφγανιστάν μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Wall Street Journal ότι περισσότερα από 3 δισ. βγήκαν παράνομα από τη χώρα αυτή, μέσα σε βαλίτσες και δέματα, μόνο από το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Στην επιστολή του, με ημερομηνία 30 Ιουνίου, ο Αφγανός υπουργός αναφέρει ότι με βάση τις πληροφορίες που έχει το ποσό που “χάθηκε” φτάνει τα 4,2 δισ. δολάρια. Υποστηρίζει μάλιστα ότι το ποσό “μπορεί να είναι μεγαλύτερο” και ζητά τη συνεργασία των ΗΠΑ για να καθοριστεί η προέλευση των χρημάτων αυτών.

“Δεν σκοπεύω να δώσω ούτε σεντ ως βοήθεια για το Αφγανιστάν εάν δεν πειστώ ότι τα χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων δεν καταλήγουν στις τσέπες διεφθαρμένων Αφγανών αξιωματούχων, εμπόρων ναρκωτικών ή τρομοκρατών”, είχε δηλώσει η Λόουι, η οποία προεδρεύει στην πανίσχυρη επιτροπή προϋπολογισμού του Κογκρέσου.
SKAI.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube