Weather Icon

Συρία: Συλλήψεις 400 Κούρδων ανταρτών

Σε 400 συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές ασφαλείας της Συρίας σε πέντε πόλεις, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.
Η Τουρκία έχει ζητήσει τη βοήθεια των γειτονικών της χωρών και των ΗΠΑ στη μάχη της κατά των Κούρδων αναρτών, που τους τελευταίους δύο μήνες έχουν σκοτώσει περισσόtερους από 50 Tούρκους στρατιώτες.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είναι αντιμέτωπος με την οργή της κοινής γνώμης εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησής του να αναχαιτίσει την αυξανόμενη βία, ζήτησε από τους συμμάχους του να διακόψουν τη χρηματοδότηση των ανταρτών και να εκδώσουν ύποπτους αντάρτες στην Τουρκία.
Το PKK δραστηριοποιείται στη νοτιοανατολική Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν μέσω του Κόμματος για την Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν (PJAK).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube