REAL TIME |

Γενικά θέματα 14 Ιουνίου 2010

Ακυρώθηκε η άσκηση SAR “Reliant Mermaid” μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας

Ακυρώθηκε η άσκηση SAR “Reliant Mermaid” μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας

Η προγραμματισμένη ετήσια άσκηση έρευνας και διάσωσης (SAR) για τον Αύγουστο μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, έχει ακυρωθεί και επίσημα. Ο λόγος, η επιδείνωση των διπλωματικών σχέσων μεταξύ των άλλοτε στενών συμμάχων.

Η άσκηση έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα δέκα φορές από τις δύο πλευρές, με τη συμμετοχή των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Η συγκεκριμένη άσκηση έχει δημιουργήσει κατά το παρελθόν διπλωματικές τριβές μεταξύ της Αθήνας και του Τελ Αβίβ. Την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2009, η ισραηλινή πρεσβεία στην ΑΘήνα προέβη σε δημόσια ανακοίνωση για τον εφησυχασμό της ελληνικής πλευράς.

Φωτογραφία του τίτλου: Στιγμιότυπο από την Reliant Mermaid τον Αύγουστο του 2009. Διακρίνεται η ισραηλινή κορβέτα INS LAHAV της κατηγορὶας Sa’ar 5 και το ελικόπτερο τύπου Dauphin που μεταφέρει. Η κορβέτα ναυπηγήθηκε από την Northrop Grumman Ship Systems. Είναι το 2ο πλοίο της συγκεκριμένης κατηγορίας και υπηρετεί με το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ από το 1994.
http://fox2e-mag.blogspot.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube