Γενικά θέματα 5 Ιουνίου 2010

Κατέλαβαν οι Ισραηλινοί το Rachel Corrie

Ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν στα διεθνή ύδατα το πλοίο Rachel Corrie που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ισραήλ, οι στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο σκάφος και πήραν τον έλεγχο χωρίς καμία αντίσταση από το πλήρωμα και τους επιβάτες.

Στο σκάφος, που μεταφέρει βοήθεια που ξεπερνά σε βάρος τον ένα τόνο, επιβαίνουν περίπου 15 άτομα, Ιρλανδοί και Μαλαίσιοι, ανάμεσά τους η κάτοχος του βραβείου Νομπέλ Ειρήνης του 1976, Μαϊρίντ Μαγκουάιρ και ο Ντένις Χάλιντεϊ, πρώην αξιωματούχος στα Ηνωμένα Έθνη.

Την ίδια ώρα, εφημερίδα του Λιβάνου αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σχεδιάζει να συμμετέχει σε τουρκική ομάδα που θα μεταφέρει με πλοίο ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, συνοδεία πολεμικού σκάφους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αμερικανοί αξιωματούχοι, τους οποίους έχει ενημερώσει ο τούρκος πρωθυπουργός του ζητούν να καθυστερήσει τα σχέδια του.

Εν τω μεταξύ, την προσεχή Πέμπτη 10 Ιουνίου αντιπροσωπεία δασκάλων και καθηγητών που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Ένα σχολείο για τη Γάζα» θα επιχειρήσουν να μεταβούν στη Λωρίδα της Γάζας και να παραδώσουν την οικονομική βοήθεια ύψους 78.000 ευρώ που συγκεντρώθηκε με σκοπό την ανέγερση σχολείων.
SKAI.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube