Γενικά θέματα 15 Ιουνίου 2010

«Καμπανάκι» για την τουρκική οικονομία από την Deloitte

«Καμπανάκι» για την τουρκική οικονομία από την Deloitte

Τυχόν επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα προκαλούσε προβλήματα στην τουρκική οικονομία, εκτιμά αναλυτής του διεθνούς ελεγκτικού και συμβουλευτικού οίκου Deloitte, εφιστώντας ιδιαίτερα την προσοχή στην εξάρτηση της Τουρκίας από ξένα κονδύλια.

“Αυτό που μας ανησυχεί είναι το εάν έχει η Τουρκία έχει σχέδιο. Έχουμε πρόβλημα με την εισροή χρήματος, που είναι απαραίτητο για τη συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης. Χρειαζόμαστε κονδύλια, εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης γύρω στο 5,5% έως το τέλος του έτους”, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων “Anadolu” ο Μουράτ Ουτσέρ, αναλυτής της Deloitte και συνεπικεφαλής της “Turkey Data Monitor”.

“Σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρξει πολιτικός πανικός, που θα πυροδοτήσει υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, θα εκτινάξει τον πληθωρισμό και θα επιδεινώσει την εικόνα της δημοσιονομικής πειθαρχίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής του διεθνούς οικονομικού οίκου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία θα πρέπει να ενισχύσει τους δικούς της “όρους του παιχνιδιού” και προς την κατεύθυνση αυτή, βασικό βήμα είναι η δημοσιονομική πειθαρχία.

“Αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όταν εφαρμόζουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία. Η πολιτική εξουσία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι τη στηρίζει και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, που πιστεύει σ’ αυτήν”,τόνισε ο κ. Ουτσέρ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube