Weather Icon
Ισραήλ , Πολωνία 14 Ιουνίου 2010

Συνελήφθη Ισραηλινός ύποπτος για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς

Συνελήφθη Ισραηλινός ύποπτος για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς

Ισραηλινός, ο οποίος θεωρείται πως ανήκει στη Μοσάντ και εμπλέκεται στη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι, συνελήφθη στην Πολωνία μετά από αίτημα της Γερμανίας, αναφέρει σε άρθρο του το περιοδικό Σπίγκελ.

Ο Ούρι Μπρόντσκι, συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, έπειτα από την έκδοση διαταγής της Ιντερπόλ και με βάση ένταλμα το οποίο εξέδωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας.Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Μπρόντσκι φέρεται να έχει βοηθήσει τους πράκτορες της Μοσάντ, που δολοφόνησαν σε ξενοδοχείο του Ντουμπάι τον Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ στις 19 Ιανουαρίου, να αποκτήσουν πλαστά γερμανικά διαβατήρια.

Επαναπατρισμό του πράκτορα της Μοσάντ ζητά από την Πολωνία το Ισραήλ
Τον επαναπατρισμό του Ισραηλινού υπηκόου, πράκτορα της Μοσάντ, που συνελήφθη στην Πολωνία ,ύστερα από γερμανικό αίτημα στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι, ζητούν δύο Ισραηλινοί υπουργοί.

“Το Ισραήλ θα πρέπει να αντιταχθεί στην έκδοση οποιουδήποτε ισραηλινού υπηκόου σε Τρίτη χώρα και θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στη χώρα του», τόνισε ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπένιαμιν Νετανιάχου και υπουργός Μεταφορών Ίζραελ.

“Η Πολωνία οφείλει να διαμηνύσει στη Γερμανία ότι σκοπεύει να επαναπατρίσει τον Ισραηλινό και πως εάν υπάρχει κάποια αγωγή εναντίον του, εμείς διαθέτουμε ένα δικαστικό σύστημα που έχει αποδείξει την αξιοπιστία του απέναντι στο διεθνές δίκαιο”, δήλωσε από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού Στας Μισένζικοφ.

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελία της Βαρσοβίας επιβεβαίωσε τη σύλληψη. “Ο Ούρι Μπ. συνελήφθη στις 4 Ιουνίου στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας. Κατεζητείτο βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που εξέδωσε η Γερμανία και σχετίζεται με τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς τον Ιανουάριο σε ξενοδοχείο στο Ντουμπάι”, δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Μόνικα Λεβαντόφσκα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube