Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ , Μέση Ανατολή 20 Ιουνίου 2010

Αμερικανικά και ισραηλινά πολεμικά σκάφη πέρασαν στον Περσικό Κόλπο

Αμερικανικά και ισραηλινά πολεμικά σκάφη πέρασαν στον Περσικό Κόλπο

Αντιδράσεις από την αιγυπτιακή αντιπολίτευση
Περισσότερα από δώδεκα πολεμικά πλοία διαφορετικού τύπου, μεταξύ των οποίων και ένα αεροπλανοφόρο, πέρασαν τη Διώρυγα του Σουέζ, με κατεύθυνση προς τον Περσικό Κόλπο, σύμφωνα με δημοσίευμα της αραβόφωνης έκδοσης της εφημερίδας Al Quds.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, πρόκειται για ένα πολεμικό σκάφος του Ισραήλ και όλα τα υπόλοιπα είναι πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ.

Η διώρυγα του Σουέζ, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, παρέμεινε κλειστή για πολλές ώρες , ενώ χιλιάδες στρατιώτες αναπτύχθηκαν στις όχθες του καναλιού για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της νηοπομπής.

Έντονη φέρεται να ήταν η κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση της Αιγύπτου στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει το διάπλου σε αμερικανικά και ισραηλινά πλοία.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, μεταβαίνει σήμερα, Κυριακή, στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογο του, Ρόμπερτ Γκέιτς, τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν, και την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί το θέμα του Ιράν.ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρο της για το Ισραήλ
Οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία επιδεινώνονται ραγδαία, μετά την τελευταία απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να περάσει σε μια καμπάνια σε όλα τα μέτωπα για ένα παγκόσμιο μποϊκοτάζ του Ισραήλ. Εν τω μεταξύ, στις 16 Ιουνίου η Τουρκία έκλεισε τον εναέριο χώρος της για την πολεμική αεροπορία του Ισραήλ, σηματοδόντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή της σε μια πιθανή ισραηλινή επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν.
http://fox2e-mag.blogspot.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube