REAL TIME |

Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Ιράκ 17 Ιουνίου 2010

Κάμερον: «Το Ιράκ ακρογωνιαίος λίθος για τη σταθερότητα στον Κόλπο»

Κάμερον: «Το Ιράκ ακρογωνιαίος λίθος για τη σταθερότητα στον Κόλπο»

Επιστολή στήριξης του νέου πρωθυπουργού της Βρετανίας προς τον Ιρακινό ομόλογό του.

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε το Ιράκ «ακρογωνιαίο λίθο» για τη σταθερότητα στις χώρες του Κόλπου και υποσχέθηκε στη χώρα αυτή να στηρίξει την κυβέρνησή της, σε επιστολή του προς τον ιρακινό ομόλογό του Νούρι αλ-Μάλικι.

«Θεωρώ το νέο Ιράκ ως ακρογωνιαίο λίθο της σταθερότητας στην περιοχή του Κόλπου», αναφέρει ο κ. Κάμερον στην επιστολή του, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από τη βρετανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.

«Θέλουμε να υποστηρίξουμε το Ιράκ τη στιγμή που αναπτύσσει τις ικανότητές του για να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα εντός των συνόρων του και πέρα από αυτά», πρόσθεσε.

«Εμείς θα είμαστε εταίροι του Ιράκ για την προώθηση της παγκόσμιας ευημερίας. Ο πλούτος των φυσικών σας πόρων, σας δίνει την δυνατότητα να μετατρέψετε το οικονομικό μέλλον του Ιράκ», γράφει ακόμη στην επιστολή του που μεταβιβάστηκε από τον επικεφαλής διπλωμάτη του Υπουργείου Εξωτερικών για την Εγγύς Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Κρίστιαν Τάρνερ, ο οποίος επισκέπτεται την Βαγδάτη.

«Είναι το ίδιο σημαντικό για τη Βρετανία, την Ευρώπη και τον κόσμο», πρόσθεσε.

Ο κ. Τάρνερ δήλωσε ότι επανέλαβε στον κ. Μάλικι τη δέσμευση της χώρας του στο πλευρό του Ιράκ και εξέφρασε την ελπίδα η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 7 Μαρτίου να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατό.

Το νέο Κοινοβούλιο του Ιράκ, το δεύτερο μετά την πτώση του Σαντάμ Χουσεΐν το 2003, πραγματοποίησε σήμερα σύνοδο για πρώτη φορά.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube