Weather Icon
Γενικά θέματα 4 Ιουνίου 2010

Τουρκική απογοήτευση για τη στάση των ΗΠΑ έναντι του Ισραήλ

Ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον Ναμίκ Ταν εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφεύγουν να καταδικάσουν την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της νηοπομπής βοηθείας για τη Γάζα.

“Περιμέναμε την αμερικανική παρέμβαση”, δήλωσε ο Ταν στους δημοσιογράφους σχετικά με τις αμερικανικές διπλωματικές προσπάθειες και ειδικότερα για τις πιέσεις να επαναπατριστούν στην Τουρκία οι ακτιβιστές που συνελήφθησαν από το Ισραήλ.

Αλλά δήλωσε θλιμμένος “διότι δεν υπάρχει μια λέξη για καταδίκη της ενέργειας” από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε ερώτηση, εάν έχει απογοητευθεί από την αμερικανική αντίδραση, απάντησε “ναί”.

Η επίθεση, της Δευτέρας, του ισραηλινού στρατού εναντίον της νηοπομπής βοηθείας στην οποία μετείχαν 700 άνθρωποι, είχε ως συνέπεια το θάνατο εννέα ανθρώπων, οκτώ Τούρκων και ενός Αμερικανού.
Νοοz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube