Weather Icon
Γενικά θέματα 8 Ιουνίου 2010

Το Βατικανό δείχνει τώρα το «βαθύ κράτος»

Αναβαθμισμένο χτύπημα του «βαθέος κράτους» κατά της ηγεσίας των χριστιανών της Τουρκίας διακρίνει το Βατικανό πίσω από τη δολοφονία του Λουίτζι Παντοβέζε, επισκόπου Αλεξανδρέττας και προέδρου της Συνόδου Καθολικών Επισκόπων της Τουρκίας.

Μολονότι ο πάπας Βενέδικτος προσπάθησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην Κύπρο, το πρακτορείο AsiaNews (όργανο του Ιεραποστολικού Ινστιτούτου της Αγ. Εδρας) έχει διαφορετική γνώμη. «Ο μονσιονιόρ Παντοβέζε έπεσε θύμα τελετουργικής ισλαμικής δολοφονίας. Ο 26χρονος οδηγός του φώναζε «Σκότωσα τον σατανά, Αλλάχ Ακμπάρ!» την ώρα που του έκοβε τον λαιμό», γράφει ανάρτηση στην ιστοσελίδα του AsiaNews. Τo ίδιο δημοσίευμα απορρίπτει την εκδοχή της ψυχικής νόσου του δολοφόνου, επικαλούμενο μαρτυρία του Τούρκου συνηγόρου της καθολικής Εκκλησίας ότι δεν υπάρχει κανένα ιατρικό πιστοποιητικό. Εξάλλου, πηγές της τουρκικής αστυνομίας προσπάθησαν να σπιλώσουν τη μνήμη του επισκόπου Παντοβέζε, διαρρέοντας ότι ήταν ομοφυλόφιλος και είχε προσβάλει τον Τούρκο οδηγό του.

«Ως τώρα οι οργανώσεις του τουρκικού «βαθέος κράτους» χτυπούσαν απλούς ιερείς (σ.σ.: όπως τον Σαντόρο στην Τραπεζούντα και τους τρεις προτεστάντες ιεραποστόλους στη Μαλάτια). Είναι η πρώτη φορά που στοχεύουν τόσο ψηλά, στον επικεφαλής της τουρκικής καθολικής Εκκλησίας», επισήμανε το AsiaNews.

Ο Τούρκος υπ. Δικαιοσύνης, Τζεμίλ Τσιτσέκ, μετέβη στην Αλεξανδρέττα και διαβεβαίωσε ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία στην Τουρκία, η σορός του επισκόπου Παντοβέζε θα μεταφερθεί για νεκροψία στην Ιταλία κατόπιν αιτήματος της ιταλικής Δικαιοσύνης.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube