REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα , ΝΑΤΟ 12 Ιουνίου 2010

Ανεφοδιασμός στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν για πρώτη φορά μέσω Ρωσίας

Για πρώτη φορά στην εκστρατεία του στο Αφγανιστάν, το ΝΑΤΟ ανεφοδίασε σιδηροδρομικώς τους στρατιώτες του μέσω της Ρωσίας, του Καζακστάν και του Ουζμπεκιστάν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Τα περισσότερα εφόδια του ΝΑΤΟ περνούν στο Αφγανιστάν από το Πακιστάν. Όμως η οδός αυτή είναι όλο και περισσότερο εκτεθειμένη σε επιθέσεις από αντάρτες στη μεθοριακή περιοχή μεταξύ των δύο χωρών και η συμμαχία προσπαθεί εδώ και μήνες να διαπραγματευθεί εναλλακτικές οδούς.

“Η πρώτη δοκιμαστική μεταφορά εφοδίων με το τρένο του ΝΑΤΟ άρχισε από τη Ρίγα της Λετονίας στις 14 Μαΐου και κατέληξε στο Αφγανιστάν στις 9 Ιουνίου … Το τρένο πέρασε από τη Ρωσία, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν πριν μπει στο Αφγανιστάν”, ανακοίνωσε η συμμαχία.

Το φορτίο αποτελούνταν από 27 εμπορευματοκιβώτια φορτωμένα με υλικά κατασκευών και τρόφιμα από το Βέλγιο, τη Βρετανία και την Ισπανία, δήλωσαν αξιωματούχοι.

“Έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή σχέδια για την αποστολή και άλλων φορτίων τους επόμενους μήνες”, αναφέρεται στη δήλωση του ΝΑΤΟ.

iKypros

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube