Weather Icon

Πίσω από την καλοκαιρινή κουρτίνα

Πίσω από την καλοκαιρινή κουρτίνα

Από την ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ
Ετοιμο σενάριο για καλοκαιρινή παραλιακή λαϊκή επιθεώρηση αποτελούν όσα τραγελαφικά με τον «cabinet man» έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο της Ζίμενς.

ΤΑ ΔΥΟ μεγάλα κόμματα και οι τωρινές ηγεσίες πασχίζουν όσο μπορούν να απομακρύνουν εαυτούς και τον περίγυρό τους από την κόπρο των σκανδάλων και των μιζών όπου είναι βουτηγμένα δεκαετίες ολόκληρες τα δύο εναλλασσόμενα στην εξουσία πολιτικά κόμματα στη χώρα.

ΜΕ ΤΟΝ καταιγισμό των Εξεταστικών Επιτροπών τα δύο μεγάλα κόμματα και οι ηγεσίες τους επιχειρούν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν τους, να δικαιολογήσουν την 30χρονη και πλέον ολική αδιαφορία για το μαύρο πολιτικό χρήμα που κυκλοφορούσε πέριξ και εντός τους και να οχυρωθούν πίσω από ένα «φράγμα» πολιτικής διαφάνειας.

ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗΣ στόχος, να διασώσουν τα «καθαρά» πλέον κόμματά τους από τη συνολική οργή και τον έρποντα για την ώρα θυμό των Ελλήνων πολιτών και επομένως να διατηρήσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους στο κλυδωνιζόμενο σημερινό δικομματικό σύστημα εξουσίας.

«ΑΡΤΟΣ και θέαμα» λοιπόν, έστω και για γέλια, με φαντάσματα υπουργούς – επιπλοποιούς αναμένεται να υπάρξει μπόλικο το επόμενο διάστημα.

ΕΝΑ διάστημα που είναι και το πιο κρίσιμο και καθοριστικό για τη συνολική τύχη και πορεία αυτής της χώρας, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον τομέα των εθνικών θεμάτων, που αυτές τις ημέρες θεωρείται είτε πολυτέλεια είτε «βίτσιο» η ενασχόληση με αυτά.

ΠΙΣΩ από την κουρτίνα της «διαλεύκανσης» περασμένων σκανδάλων (αλήθεια, το Χρηματιστήριο πού είναι;), η πορεία της χώρας δείχνει μόνον την κατεύθυνση της πτώχευσης, που ακόμα είναι «νωρίς» να δηλωθεί επισήμως.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αδυνατεί να εφαρμόσει το περίφημο Σχέδιο Σταθερότητας, με τα υπολογιζόμενα από αυτήν «αυξημένα έσοδα» να της βγάζουν κοροϊδευτικά τη γλώσσα, δηλαδή το κράτος δεν έχει ή έχει απογοητευτικά λιγότερα έσοδα από αυτά που υπολόγιζε στα χαρτιά της.

Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ τρόικα δείχνει αυτές τις ημέρες ακόμα περισσότερο τα δόντια της, απαιτώντας -και δυστυχώς επιβάλλοντας- την απόλυτη φτώχεια στη χώρα, ισοπεδώνοντας και την ελάχιστη εργασιακή αξιοπρέπεια που απομένει στους Ελληνες εργαζόμενους πολίτες.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δείχνει και πάλι έντρομη, καταφεύγοντας σε τρικ «σκληρής διαπραγμάτευσης και αντίστασης», που στο τέλος της ημέρας καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι απλή και φαίνεται. Η τρόικα, δηλαδή η πραγματική κυβέρνηση αυτής της χώρας, δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση των Αθηνών και βασίζεται μόνον στις εκτιμήσεις της. Και αυτές όλο και πιο συχνά, όλο και πιο πιεστικά καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος εκτροχιασμού του προγράμματος που έχει συμφωνηθεί είναι άμεσος, στην άκρη της γωνίας.
ΚΑΙ χωρίς επιστροφή.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube