REAL TIME |

Weather Icon
Γερμανία , Ιράν 5 Ιουνίου 2010

Κυρώσεις προς το Ιράν προαναγγέλει η Μέρκελ

Το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ θα μπορεί σύντομα να επιβάλλει νέες κυρώσεις προς το Ιράν, σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, ανέφερε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντιμιτρι Μεντβεντεφ.

“Είναι πιθανό στο κοντινό μέλλον οι κυρώσεις να επικυρωθούν από το συμβούλιο του ΟΗΕ” τόνισε.

Από τη μεριά του ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, δήλωσε πως «Η κατάσταση είναι η εξής: υπάρχει μια συμφωνία σχετικά με τις κυρώσεις», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνέντευξη Τύπου, μετά από τη διήμερη συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, στον ξενώνα προσωπικοτήτων που φιλοξενεί η Γερμανία, βόρεια του Βερολίνου.«Ελπίζουμε ότι οι ηγέτες του Ιράν ακούν τη φωνή της διεθνούς κοινότητας, πρόσθεσε.

Η Αγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε τη συναίνεση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων για τις κυρώσεις κατά του Ιράν ως «μείζονα διπλωματική πρόοδο», χαρακτηρίζοντάς την ως ένα σημάδι της αυξανόμενης ανησυχίας για τα πυρηνικά προγράμματα της χώρας αυτής. «Είναι πιθανό στο εγγύς μέλλον οι κυρώσεις να μπορούν να εγκριθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», τόνισε.

Nooz.gr,Eλευθεροτυπία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube