Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Ιουνίου 2010

Αναγνώριση του ψευδοκράτους από Ιταλό γερουσιαστή

Ο Ιταλός Γερουσιαστής του κόμματος ”Λαός της Ελευθερίας” του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Πάολο Αμάτο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ιταλο – τουρκικού Συνδέσμου πραγματοποίησε επαφές στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με ΜΜΕ των κατεχομένων, ο Αμάτο είχε συνάντηση με το λεγόμενο πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Ιρσέν Κουτσιούκ και το λεγόμενο ΥΠΕΞ Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν.

Σε δηλώσεις μετά από τη συνάντηση με το λεγόμενο πρωθυπουργό, ο Ιταλός Γερουσιαστής ανέφερε ότι είναι ικανοποιημένος από τη στάση που προωθεί ο κ. Κουτσιούκ, περιγράφοντας τον ως ένα «πρωθυπουργό» ο οποίος εργάζεται για την ειρήνη και την ευημερία των Τούρκων της Κύπρου.

«Εργάζομαι μαζί με ακόμα δυο Ιταλούς Γερουσιαστές που είναι και αυτοί ‘πολίτες’ της ‘ΤΔΒΚ’ για να εξηγήσουμε το κυπριακό πρόβλημα στην Ιταλία και να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τούρκων της Κύπρου» δήλωσε.

Ανέφερε ακόμη πως είναι σημαντικό να υπάρχει πλήρης συνεργασία με το ψευδοκράτος, έτσι ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα για προστασία των Τούρκων της Κύπρου.

Στη συνάντηση με το λεγόμενο ΥΠΕΞ, ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν καλωσόρισε το στενό ενδιαφέρον του Ιταλού Γερουσιαστή σε ό,τι αφορά «τα δίκαια» του ψευδοκράτους στο Κυπριακό, όπως ισχυρίστηκε, προσθέτοντας πως παρόμοιου τύπου συμβολές σε διεθνές επίπεδο θα υποβοηθήσουν την επίλυση του Κυπριακού.

Ο λεγόμενος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε στη συνέχεια τον Ιταλό Γερουσιαστή ως ένα από τους Ευρωπαίους που κατανοούν το κυπριακό πρόβλημα, υποστηρίζοντας πως και οι άλλοι οι οποίοι σκέφτονται όπως ο Αμάτο υποστηρίζουν σθεναρά «το δίκαιο αγώνα των Τούρκων της Κύπρου».

www.kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube