REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Ιουνίου 2010

Γαλλία: Περικοπές στην άμυνα

Γαλλία: Περικοπές στην άμυνα

Η Γαλλία πρόκειται να περικόψει κατά περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σε διάστημα τριών ετών, τον αμυντικό της προϋπολογισμό, στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού του δημοσίου ελλείμματος, δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Ερβέ Μορέν, τονίζοντας παράλληλα ότι θα διατηρήσει το εξοπλιστικό επίπεδο των ενόπλων δυνάμεων.

“Υπάρχει μία διαφορά σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε τρία χρόνια” μεταξύ του νόμου περί στρατιωτικού προγραμματισμού και του ανώτατου ορίου που όρισε ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο οποίος αποφάσισε πάγωμα των κρατικών δαπανών για τα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε ο Ερβέ Μορέν στην εφημερίδα La Tribune.

Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο ότι το βάρος θα παραμείνει στον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων, ενώ οι περικοπές θα πραγματοποιηθούν κυρίως από τις διοικητικές δαπάνες.

Ο γαλλικός στρατός συμμετέχει σε διάφορες διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων και στη δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, όπου έχει αναπτύξει 3.750 άντρες.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το γαλλικό κράτος πρόκειται να μειώσει κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ τις δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο μείωσης του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ.
athina984.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube