Weather Icon
ΝΑΤΟ , πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 19 Ιουνίου 2010

Στα Σκόπια ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Στα Σκόπια ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Υποστηρίζει την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ αρκεί να λυθεί το θέμα της ονομασίας.Επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί την Παρασκευή ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Ο Ράσμουσεν αναμένεται να συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι και εν συνεχεία θα έχει συναντήσεις με τον αρχηγό του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος, DUI, Αλί Αχμέτι και τον αρχηγό του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων ο Ράσμουσεν θα διαμηνύσει στην ηγεσία της ΠΓΔΜ ότι το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ και επιθυμεί, το συντομότερο δυνατό, την ένταξη της χώρας στους κόλπους του, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει προηγουμένως να επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας.

«Η πρόσκληση για την ένταξη στο ΝΑΤΟ θα αποδοθεί αμέσως μόλις βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση για το ζήτημα της ονομασίας. Ενθαρρύνω την Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να επιδείξει ευελιξία και πραγματισμό», αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σε προσωπική του ιστοσελίδα, ενόψει της επίσκεψής του στα Σκόπια.
EΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube