Weather Icon
Γενικά θέματα 3 Ιουνίου 2010

Άγρια δολοφονία καθολικού επισκόπου στην Αλεξανδρέττα

Άγρια δολοφονία καθολικού επισκόπου στην Αλεξανδρέττα
Hristiyan din adamı öldürüldü

Λίγες μόλις ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση ανδρών του Κουρδικού Εθνικοαπελευθερωτικού Κινήματος στη Ναυτική Βάση της Αλεξανδρέττας, ένα έγκλημα έρχεται να ταράξει την πολιτική επικαιρότητα στην Τουρκία, η οποία συνταρράσσεται από τη δολοφονία εννέα μελών της αποστολής που στόχευε να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
Πρόκειται για τον Luigi Padovese, Επίσκοπο της Καθολικής Εκκλησίας στην Ανατολή, ο οποίος βρέθηκε μαχαιρωμένος στην αυλή του σπιτιού του, στην Αλεξανδρέττα, όπου και η έδρα της Επισκοπής.
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δράστης της στυγερής δολοφονίας είναι ο οδηγός του, ονόματι Μουράτ, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές.
Ο Παντοβέζε είχε τοποθετηθεί στην Επισκοπή της Αλεξανδρέττας το 2004 και στην τελετή της ενθρόνισής του είχε παραστεί και εκπρόσωπος του Πάπα από το Βατικανό.
Να σημειωθεί ότι η Αλεξανδρέττα έδωσε το όνομά της στο “Πρόγραμμα Συμμαχίας των Πολιτισμών”, το οποίο χρησιμοποιούσε κατά κόρον η Τουρκία για να δείξει στον κόσμο την ανοχή της στις άλλες θρησκείες και πολιτισμούς.
Ο γενικός πρόξενος της Ιταλίας στη Σμύρνη, Simon Carta, είναι καθ΄οδόν προς την Αλεξανδρέττα, για να επιληφθεί του θέματος εξ ονόματι της Ιταλίας.
Πηγή: www.internethaber.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube