Γενικά θέματα 18 Ιουνίου 2010

Σε περιοχή της Δημοκρατίας οι ασκήσεις των Τούρκων;

Σε περιοχή της Δημοκρατίας οι ασκήσεις των Τούρκων;

..Επαίρονται οι Τούρκοι ότι οι ασκήσεις έρευνας-διάσωσης που πραγματοποίησαν, πρόσφατα, διεξήχθησαν σε περιοχές “που η ελληνοκυπριακή πλευρά ισχυρίζεται ότι ανήκουν στην κυριαρχία της”.

Η άσκηση με την επωνυμία «Caner Gonyeli 2010» ξεκίνησε στις 14 και θα διαρκέσει έως τις 18 Ιουνίου. Σύμφωνα με το σενάριο η άσκηση καλύπτει τα «εθνικά ύδατα» των τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο. Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την συνεργασία των δυνάμεων της «ακτοφυλακής» του ψςευδοκράτους με στρατιωτικές μονάδες.

Επαίρονται οι Τούρκοι ότι οι ασκήσεις έρευνας-διάσωσης που πραγματοποίησαν, πρόσφατα, διεξήχθησαν σε περιοχές “που η ελληνοκυπριακή πλευρά ισχυρίζεται ότι ανήκουν στην κυριαρχία της”.

Σε ρεπορτάζ της η τουρκική εφημερίδα “Ακσάμ” γράφει ότι, στη διάρκεια της άσκησης, εκτελέστηκαν δύο διαφορετικά σενάρια. Το πρώτο πρόβλεπε κατάσβεση πυρκαγιάς σε πλοίο, το οποίο βρισκόταν οκτώ μίλια ανοικτά της Αμμοχώστου και το δεύτερο, τη διεξαγωγή νυκτερινής άσκησης έρευνας-διάσωσης εντός των “χωρικών υδάτων” του ψευδοκράτους.

Εξάλλου, η εφημερίδα “Τουρκίγιε”, υπό τον τίτλο “Στη Μεσόγειο άσκηση που κόβει την ανάσα”, γράφει ότι την άσκηση παρακολούθησαν ο διοικητής των ναυτικών δυνάμεων της Ζαμβίας και στρατιωτικοί εκπρόσωποι από το Πακιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και το Ιράν.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ,defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube