REAL TIME |

Weather Icon
Ισλάμ , Ισπανία 14 Ιουνίου 2010

Ισπανία: Από την Βαρκελώνη ξεκινά η απαγόρευση της μαντίλας


Η Βαρκελώνη θα είναι η πρώτη μεγάλη πόλη της Ισπανίας που θα απαγορεύσει την χρήση της μαντίλας πλήρους κάλυψης του προσώπου στους δημόσιους χώρους, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Τζόρντι Χερέου.

Για λόγους «ασφαλείας και κοινής λογικής», ανέφερε ο Χερέου, η απαγόρευση αναμένεται να υπογραφεί σύντομα και θα ισχύει σε όλους τους δημόσιους χώρους όπως οι δημοτικές και κοινοτικές αγορές και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Ο δήμαρχος της Βαρκελώνης υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν κάποιος να έρχεται σε μια χώρα χωρίς να μπορεί κανείς να τον αναγνωρίσει», και τόνισε ότι το μέτρο δεν στοχεύει στις «θρησκευτικές πεποιθήσεις» και ότι θα εφαρμοστεί εξίσου στα άτομα τα οποία φορούν κράνη ή σκούφους που καλύπτουν όλο το κεφάλι. Παρόμοιες απαγορεύσεις έχουν εφαρμοστεί ήδη στην Λεριδα και στην Ελ Βεντρέλ, δύο άλλες πόλεις στην Καταλονία, όπου οι μουσουλμάνοι μετανάστες είναι περισσότεροι σε σχέση με την υπόλοιπη Ισπανία.
Agelioforos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube