Γενικά θέματα 8 Ιουνίου 2010

ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ» ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΜΒΡΟΥ

ΓΙΑ «ανθρωπιστικές πτήσεις» και μόνο ανοίγει στις 19 Ιουνίου 2010 ο αερολιμένας της Ιμβρου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Τούρκιγε», η οποία γράφει ότι το αεροδρόμιο κόστισε 65 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, ολοκληρώθηκε το 2002 αλλά δεν ετέθη σε λειτουργία επειδή βρίσκεται σε «απαγορευμένη περιοχή», όπως αναφέρει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, «είχε ζητηθεί εκ μέρους της Αρχής Κρατικών Αεροδρομίων η έγκριση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας» για να λειτουργήσει το αεροδρόμιο. Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ζητήσει να γίνουν οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας είχε απαντήσει ότι οι πτήσεις δεν μπορούν να γίνουν, διότι η εν λόγω περιοχή έχει κηρυχθεί απαγορευμένη από το Υπουργικό Συμβούλιο βάσει της Συνθήκης του Μοντρέ για τα Στενά, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube