Weather Icon

Οι εκπλήξεις του Μαβί Μαρμαρά συνεχίζονται. Δυό Άγγλοι επιβαίνοντες, έγιναν μουσουλμάνοι!

Οι εκπλήξεις του Μαβί Μαρμαρά συνεχίζονται. Δυό Άγγλοι επιβαίνοντες, έγιναν μουσουλμάνοι!
Mavi Marmara'da müslüman oldular

Η ‘ανθρωπιστική’ επιχείρηση του Μαβί Μαρμαρά, όσο περνάει ο καιρός λαμβάνει χαρακτηριστικά ιλαροτραγωδίας για τους Δυτικούς που συμμετείχαν σ’ αυτήν.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, δυο Άγγλοι πολίτες, ο Cliff Handley και ο Peter Vevuner, που επέβαιναν στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά μαζί με άλλους 544 επιβάτες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι μέλη ισλαμικών οργανώσεων, αποδέχτηκαν την ισλαμική θρησκεία και έγιναν μουσουλμάνοι πάνω στο πλοίο που δέχτηκε την επίθεση των Ισραηλινών κομάντος, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους εννέα Τούρκοι.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι άνθρωποι αυτοί, που δεν είχαν δεσμούς με κάποια άλλη θρησκεία, βρήκαν την ευκαιρία πάνω στο καράβι να γνωρίσουν από κοντά όλα αυτά που επιζητούσαν, με αποτέλεσμα να επιλέξουν την ισλαμική πίστη και να γίνουν μουσουλμάνοι.
Ο Cliff Handley, που μέχρι το ταξίδι με το Μαβί Μαρμαρά δεν πίστευε σε καμία θρησκεία, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου ταξιδιού αντιλήφθηκε πως τα πάντα βρίσκονται στο Ισλάμ και έτσι επέλεξε να γίνει μουσουλμάνος.
Με τη σειρά του ο Βενούβερ δήλωσε ότι πάνω στο καράβι έμαθε μέσα σε δυόμισι ώρες να διαβάζει το Κοράνι!
Ο Βεβούνερ είπε ότι έμαθε απέξω την προσευχή που εκφωνούσαν όλοι οι επιβάτες του Μαβί Μαρμαρά κατά τη διάρκεια του πρωινού ναμαζιού, την ώρα που οι Ισραηλινοί κομάντος επιτέθηκαν στο καράβι.
Ο νέος αυτός μουσουλμάνος δήλωσε ότι αγαπά πολύ την Τουρκία και είπε ότι αν πείσει την οικογένειά του, θα εγκατασταθεί μόνιμα εδώ.
Πηγή: ΖΑΜΑΝ

Για εκείνους που δυσπιστούν για όσα διάβασαν στα ελληνικά, παραθέτουμε και το αυτούσιο κείμενο της ΖΑΜΑΝ.
Mavi Marmara’da müslüman oldular
05 Haziran 2010 Cumartesi 12:43
Gazze’ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisinde Müslüman, Hıristiyan, ateist ve Yahudiler bir aradaydı.
Öyle ki İngiliz vatandaşı Cliff Handley konvoyda ve Peter Vevuner ise gemide Müslümanlığı kabul etti.
Aynı amaç uğruna kenetlenen bu insanlar, yaşadıklarıyla birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldu. Öyle ki İngiliz vatandaşı Cliff Handley konvoyda ve Peter Vevuner ise gemide Müslümanlığı kabul etti.
Cliff Handley daha önce hiçbir dinin varlığını kabul etmiyordu ama yolculuk sırasında aradığı her şeyi İslam’da bulduğunu anladı. İngiltere’de ormancılık yapan Vevuner, 2,5 saatte Kur’an okumayı öğrendiğini söyledi.
Sabah namazı sırasında yapılan saldırıda herkesin sesli dua okumasından etkilenen Vevuner, söylenenleri dinleyerek ezberlediğini aktardı. Türkiye’yi çok sevdiğini anlatan Vevuner, “Ailemi ikna edebilsem burada kalırım.” diyor. (Zaman)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube