Γενικά θέματα 26 Ιουνίου 2010

Το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία ανά νομό

Το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία ανά νομό

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας σημειώθηκε στους νομούς Bayburt (4,5%),Gümüşhane (4,4%) και Ardahan (4,2%).

Τουρκία-Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας (TÜİK) ,το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας για το έτος 2009, παρατηρήθηκε στους νομούς Adana 26,5%), Diyarbakır (20,6%) και Hakkari (19,7%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας σημειώθηκε στους νομούς Bayburt (4,5%),Gümüşhane (4,4%) και Ardahan (4,2%).

Η Τουρκική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε για δεύτερη φορά το ποσοστό ανεργίας ανά νομό στην Τουρκία.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τις τρεις ακόλουθες παραμέτρους: τη συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό, την απασχόληση και το ποσοστό ανεργίας. Σε αυτό το πλαίσιο , σύμφωνα με τους Δείκτες Βασικού Εργατικού Δυναμικού Ανά Νομό-2009, η ανεργία στην Τουρκία ανέρχεται στα 14%.

Απασχόληση
Το ποσοστό απασχόλησης στην Τουρκία το 2009 υπολογίστηκε σε 41,2%. Στην απασχόληση ο νομός Rize βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης με ποσοστό 62,8% και το ακολουθούν το Artvin (60,4%) και Gümüşhane (59,6%).

Το χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης παρατηρείται στο Diyarbakır (26%), στο Siirt (25,9%) και στο Şırnak (25,5%)

Συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό
Η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό στην Τουρκία υπολογίστηκε σε 47,9%

Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό παραμένει υψηλό στο νομό Rize με 65,8% και το ακολουθούν ο νομός Artvin με 64% και με 62,4% ο νομός Gümüşhane. Ενώ τη χαμηλότερη συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό έχουν ο νομός Mardin (32,3%), ο νομός Şırnak (30,7%) και ο νομός Siirt (30,4%)

Το ποσοστό ανεργίας στην Κωνσταντινούπολη στο 16,8%

Στην Κωνσταντινούπολη, στον μεγαλύτερο νομό της Τουρκίας, το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 16,8%.Το ίδιο ποσοστό, στην πρωτεύουσα της Τουρκίας , στην Άγκυρα, ανήλθε στο 13,6% και στην Σμύρνη στο 16,2%.

Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της TÜİK, για το 2009, στην Τουρκία το ποσοστό ανεργίας είναι 14%, το ποσοστό απασχόλησης 41,2% και η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό είναι 47,9%.

Serkan Meriç,turkishgreeknews.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube