REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Ιουνίου 2010

Για διγλωσσία στη Μ. Ανατολή κατηγορεί ο Ερντογάν τις ΗΠΑ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν άσκησε σκληρή κριτική στις ΗΠΑ, όμως υπενθύμισε ότι οι δύο χώρες έχουν μακρόχρονη φιλία.Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ για διγλωσσία στη Μέση Ανατολή, όμως υπενθύμισε ότι η Ουάσινγκτον παραμένει «μία επί χρόνια φίλη».

«Μιλάτε για δημοκρατία όμως μετά κάνετε το αντίθετο της δημοκρατίας. Όποτε αυτό σας βολεύει, τάσσεστε υπέρ ολοκληρωτικών καθεστώτων και όποτε σας συμφέρει, μιλάτε για δημοκρατία», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του, χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα στις ΗΠΑ σε αυτό το κομμάτι της ομιλίας του.

«Να αποκοπεί από τη Δύση ή την Ανατολή δεν θα ήταν ούτε δυνατό, ούτε δίκαιο για την Τουρκία. Είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός που έχει δείξει η ιστορία», πρόσθεσε την ώρα που πολλές δυτικές χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ, πιστεύουν ότι η Τουρκία στρέφεται προς την Ανατολή και τις αραβικές χώρες.

«Η χώρα που μπορεί να καταλάβει καλύτερα την αποστολή και τη σημασία της Τουρκίας είναι η επί χρόνια φίλη μας, οι ΗΠΑ», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι «σε πολλές περιοχές η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν κοινούς στόχους».

Οι δύο χώρες έχουν «περιστασιακές» διαφωνίες, διότι «χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους και έχουν διαφορετικές προτεραιότητες» σε θέματα της περιοχής, επεσήμανε ο Ερντογάν.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube