Weather Icon
Ισλάμ , Ισραήλ 7 Ιουνίου 2010

Επανεξέταση των σχέσεων με το Ισραήλ θέτει η Ισλαμική Διάσκεψη

Επανεξέταση των σχέσεων με το Ισραήλ θέτει η Ισλαμική Διάσκεψη

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης κάλεσε σήμερα τα μέλη του που έχουν σχέσεις με το Ισραήλ, να “επανεξετάσουν” τις σχέσεις αυτές και ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την ισραηλινή επίθεση κατά του διεθνούς στολίσκου μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες το βράδυ μετά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών που πραγματοποιήθηκε στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης καλεί “τα μέλη του να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, αλλά και τα σχέδιά τους για ενδεχόμενη εξομάλυνση των σχέσεών τους με το εβραϊκό κράτος”.

Στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης που αριθμεί 57 μέλη, ήταν μεταξύ άλλων παρόντες οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και του Ιράν Αχμέτ Νταβούτογλου και Μανουσέρ Μοτακί.

Στο ανακοινωθέν, οι υπουργοί “καταδικάζουν με τον πιο σκληρό τρόπο την άγρια επίθεση σε διεθνή ύδατα των ισραηλινών δυνάμεων εναντίον των πλοίων που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα” και χαρακτηρίζουν την επίθεση αυτή “πράξη κρατικής τρομοκρατίας”.

Οι υπουργοί καλούν το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ “να συστήσει ανεξάρτητη διεθνή ερευνητική επιτροπή με στόχο την προσαγωγή στη δικαιοσύνη και την τιμωρία αυτών που ευθύνονται για το θάνατο πολιτών” στην αιματηρή επίθεση κατά της διεθνούς νηοπομπής.

Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης ζητεί επίσης “την άμεση άρση του αποκλεισμού της Γάζας και καλεί τις χώρες μέλη “να συντονίσουν τις προσπάθειές τους με τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για να τερματιστεί ο απαράδεκτος αποκλεισμός”.

Εκτός από την Τουρκία και την Αίγυπτο, αρκετές χώρες μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, μεταξύ των οποίων χώρες της Αφρικής και της Ασίας, έχουν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.
Νοοz.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube