Weather Icon
Γενικά θέματα 25 Ιουνίου 2010

Συνάντηση Ομπάμα-Μεντβέντεφ στον Λευκό Οίκο

Συνάντηση Ομπάμα-Μεντβέντεφ στον Λευκό Οίκο

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε τον ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ συνεργάτη «σταθερό» και «αξιόπιστο» επισημαίνοντας ότι οι διαφορές απόψεων παραμένουν μεταξύ των δύο χωρών, αναφορικά με το ζήτημα της Γεωργίας.

Μετά τη συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο ο κ. Ομπάμα δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου παρουσία του ρώσου ομολόγου του ότι ο κ. Μεντβέντεφ «είναι ένας συνεργάτης σταθερός και αξιόπιστος». «Ακούμε με προσοχή ο ένας τον άλλο και μιλάμε μεταξύ μας με ειλικρίνεια», πρόσθεσε ο κ. Ομπάμα.

Η επίσκεψη του κ. Μεντβέντεφ στις ΗΠΑ έχει οικονομικό στόχο, μετά από τη θεαματική αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Μόσχας στον διπλωματικό τομέα αλλά και στο ζήτημα του πυρηνικού αφοπλισμού.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία συμφώνησαν να επαναληφθούν οι αμερικανικές εξαγωγές παραγώγων πουλερικών στη Ρωσία ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει την ένταξη της Μόσχας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. «Η Ρωσία ανήκει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου», δήλωσε ο κ. Ομπάμα στην κοινή με τον κ. Μεντβέντρφ συνέντευξη Τύπου.
ΑΝΤΕΝΝΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube