Weather Icon
Ιράν , Πυρηνικά Όπλα 18 Ιουνίου 2010

«Εξαιρετικά απογοητευμένη» η Ρωσία για τις νέες κυρώσεις κατά του Ιράν

«Εξαιρετικά απογοητευμένη» η Ρωσία για τις νέες κυρώσεις κατά του Ιράν

«Εξαιρετικά απογοητευμένη» για τις επιπλέον κυρώσεις κατά του Ιράν που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ, δήλωσε η Ρωσία προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις μελλοντικές προσπάθειες της Ομάδας των Έξι για το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε πως «είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι που ούτε οι ΗΠΑ ούτε η ΕΕ άκουσαν την έκκλησή μας να απέχουν από τέτοια μέτρα. Εμείς θα αντλήσουμε τα συμπεράσματά μας από αυτό, και σε σχέση με τη συνεργασία μας με σώματα όπως η Ομάδα των Έξι», αναφερόμενος στην Ομάδα που αποτελείται από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γαλλία και τη Βρετανία καθώς και την Γερμανία, και αντιμετωπίζει τη διένεξη με το Ιράν για τα πυρηνικά του.

Μετά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που ενέκρινε πρόσφατα σκληρότερες κυρώσεις κατά του Ιράν, η ΕΕ και οι ΗΠΑ ανέλαβαν δράση ξεχωριστά για να περάσουν τις δικές τους αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.
Agelioforos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube