Γενικά θέματα 9 Ιουνίου 2010

Τι είπαν Δαμανάκη-Μπαγίς στις Βρυξέλες

Τι είπαν Δαμανάκη-Μπαγίς στις Βρυξέλες

Η Επίτροπος της Ελλάδας για θέματα ναυτιλίας, Μαρία Δαμανάκη, συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγκίζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση της Επιτρόπου για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

Η κα. Δαμανάκη επισήμανε στον Τούρκο Υπουργό πως η Κομισιόν θέλει την Τουρκία ισότιμο εταίρο στην Μεσογειακή Αλιεία και σύμμαχο στην εφαρμογή του Μεσογειακού Κανονισμού.

Ο κ. Μπαγίζ ενημέρωσε την κ. Δαμανάκη σχετικά με την τουρκική θέση σχετικά με τα γεγονότα της περασμένης βδομάδας με την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, όπου η Επίτροπος τάχθηκε υπέρ ενός αξιόπιστου μηχανισμού έρευνας για τα γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα και την απώλεια ανθρώπων.Η κα Δαμανάκη αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Μπαγκίζ να επισκεφθεί την Τουρκία τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Σήμερα ο κ. Μπαγίς θα έχει συνάντηση με τον Επίτροπο Αρμόδιο για θέματα Διεύρυνσης, Στέφαν Φούλε και την Επίτροπο για θέματα Μετανάστευσης, Σισίλια Μάλμστρομ. Θα παραστεί, εξάλλου, στην ειδική συνεδρίαση της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ.
SIGMALIVE

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube