Γενικά θέματα 3 Ιουνίου 2010

Ένταση και διαπληκτισμοί στο ισραηλινό κοινοβούλιο

Ένταση και διαπληκτισμοί στο ισραηλινό κοινοβούλιο

Ένταση μεταξύ Αράβων και Εβραίων βουλευτών επικράτησε στο ισραηλινό κοινοβούλιο, με αφορμή την αιματηρή επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στο στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ένταση προκλήθηκε όταν από το βήμα του σώματος η βουλευτής από τη Ναζαρέτ Χανίν Ζοαμπί της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας καταδίκασε την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση.”Γιατί επιτρέπουμε σε αυτή τη γυναίκα να μιλάει;” επενέβη η Αναστασία Μικαέλι, βουλευτής του υπερεθνικιστικού κόμματος “Ισραέλ Μπεϊτενού”. “Να φύγετε πίσω στη Ρωσία”, φώναζαν άλλοι Άραβες βουλευτές απευθυνόμενοι προς την Αναστασία Μικαέλι, η οποία έχει γεννηθεί στην Αγία Πετρούπολη.Κατόπιν, ακροδεξιοί βουλευτές ανέβηκαν στο βήμα για να καταδικάσουν τη Χανίν Ζοαμπί, η οποία χρειάστηκε να φυγαδευτεί με τη συνοδεία των ανδρών ασφαλείας από το κτήριο της Κνέσετ.Οι ακροδεξιοί βουλευτές χαρακτήρισαν “προδότη” και “εκπρόσωπο της Χαμάς στην Κνέσετ”, την βουλευτή από τη Ναζαρέτ.

«Το Ισραήλ προστάτης Μεσογείου και Ευρώπης»
Σπύρος Χριστόπουλος

Τηλεοπτικό μήνυμα στον ισραηλινό λαό απηύθυνε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορώντας για «υποκρισία» όσους ασκούν διεθνή κριτική στη χώρα του. Παράλληλα η Τουρκία κρατά στάση αναμονής και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι «το Ισραήλ κινδυνεύει να χάσει το μοναδικό του φίλο στην περιοχή».

Βάση ιρανικών πυραύλων
Ο κ. Νετανιάχου δήλωσε ότι θα συνεχίσει τον αποκλεισμό του παλαιστινιακού θύλακα, καθώς όπως υποστηρίζει η άρση του θα μετατρέψει την περιοχή σε βάση για τους ιρανικούς πυραύλους. «Καθήκον μας είναι να επιθεωρούμε όλα τα πλοία που φτάνουν. Αν δεν το κάνουμε αυτό, η Γάζα θα μετατραπεί σε ιρανικό λιμάνι, κάτι που αποτελεί μία πραγματική απειλή για τη Μεσόγειο και την Ευρώπη» σημείωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ. «Το κράτος του Ισραήλ στέκεται απέναντι στη διεθνή επίθεση υποκρισίας. Και δεν είναι η πρώτη φορά», δήλωσε ακόμη ο Νετανιάχου, επισημαίνοντας ότι η Χαμάς συνεχίζει να εξοπλίζεται με ρουκέτες από το Ιράν.

«Οπότε είναι δικαίωμά μας και καθήκον μας σύμφωνα με την κοινή λογική και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο να προλάβουμε ότι τέτοια όπλα δεν θα φτάσουν στη Γάζα, μέσω της θάλασσας, μέσω της στεριάς και μέσω του αέρα. Ο στόχος του στολίσκου ήταν να σπάσει το θαλάσσιο αποκλεισμό και αν ο θαλάσσιος αποκλεισμός είχε σπάσει, δεκάδες, εκατοντάδες ακόμη πλοία θα είχαν ακολουθήσει τα βήματά του» ανέφερε ακόμη ο κ. Νετανιάχου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube