REAL TIME |

Γενικά θέματα 21 Ιουνίου 2010

45.000 Ισραηλινοί ακυρώνουν τις διακοπές στα κατεχόμενα

Ο τουριστικός τομέας στα κατεχόμενα υπέστη ζημιά, μετά την ψυχρότητα στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας που ακολούθησε της επίθεσης των ισραηλινών στη νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Τσιχάν, που αναδημοσιεύει σήμερα η τ/κ εφημερίδα ”Κίπρις”, μετά το συμβάν 45 χιλιάδες Ισραηλινοί τουρίστες ακύρωσαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Τουρκία και κατΤ επέκταση τις εκδρομές στα κατεχόμενα, ενώ μεγάλος αριθμός από αυτούς προγραμματίζει πλέον διακοπές στη ελεύθερη “νότια” Κύπρο, όπως αναφέρονται οι ελεύθερες περιοχές.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κάποια ταξιδιωτικά γραφεία στα κατεχόμενα είχαν προβεί σε συμφωνία με ισραηλινή εταιρεία για τη μεταφορά τουριστών στα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του γενικού διευθυντή του ταξιδιωτικού γραφείου ARMADA του ψευδοκράτους,
Μπορά Οζγκέν θα διοργανώνονταν ατμοπλοϊκά δρομολόγια από το Ισραήλ στα κατεχόμενα δύο φορές την εβδομάδα. Για το σκοπό αυτό ενοικίασαν το πλοίο ”Σαμπούντα (Samsun) έναντι του ποσού των 3.5 εκ δολαρίων.

Το εν λόγω πλοίο απέπλευσε στις 28 Μαΐου από την Κωνσταντινούπολη και κατέπλευσε στις 30 Μαΐου στην Χάιφα. Θα μετέφερε στις 3 Ιουνίου, δύο χιλιάδες επιβάτες στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αλλά το ταξίδι ακυρώθηκε, εξαιτίας της επίθεσης του Ισραήλ, στο πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα.

Η ”Γενί Ντουζέν” αναφέρεται επίσης σε δημοσίευμα της εφημερίδας Χαραυγή, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας διέθεσε κονδύλι της τάξεως των 160 χιλιάδων ευρώ για να προβάλει την Κύπρο στο Ισραήλ, ως προορισμό καλοκαιρινών διακοπών. Η τ/κ εφημερίδα υποστηρίζει ότι η κυπριακή κυβέρνηση άδραξε την ευκαιρία και διεξάγει μεγάλη εκστρατεία προκειμένου να κερδίσει Ισραηλινούς τουρίστες, χρησιμοποιώντας – κατά την έκφρασή της – το γεγονός ότι δεν επέτρεψε στα πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια της.
Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube